Weg van stadsgedruis, zoals daar zijn het razend verkeer, huilende sirenes of de ondergronds daverende metro, dan wel temidden lustig tsjilpende vogeltjes, sporadisch loeiende koeien en de occasionele woef van een waakzame hond, worden binnen de geluidsdichte muren van Sonic Music hele andere geluiden geboren. Een hardnekkig in de oren nahangende jingle, een wervende reclamesong, een zich onder je vel nestelende soundtrack, ... en de muzikale vader is telkens Nicolas Vandooren.

Zijn muzikale kroost is indrukwekkend uiteenlopend. Testosteronrijke rock of pittige hiphop, spierenrollende techno of landelijke folk, laidback jazz of knipogend kitschy retro, badinerende lounge of met Viagra concurrerende zwoele soul, noem maar op .... indien muzikale polygamie een misdrijf zou zijn, zou Vanderdooren al lang brommen in Vorst.

Nicolas staat op vrije voeten tot uw dienst, eigenhandig musicerend op gitaar, keyboards, sax, fluit, zelfs op de koddig klinkende zingende zaag en de schorre kazoo. En dan is het over naar het klavier van zijn krachtige computer om desgevallend het klankenspel te verrijken met virtuele instrumenten dan wel af te mixen met bruitage, zang of voice over. Het hele doen en laten van Nicolas heeft één doel voor ogen, of liever: voor oren, en dat is uw ideeën naar klank te vertalen,  met respect voor de sonoriteit van muziek en klanken.

Nu al 20 jaar ervaring staan in voor zijn vakmanschap en know-how. Zowel inzake muziek schrijven als produceren, en dat in een heleboel sectoren: de platenwereld (Universal Music, EMI, ...), reclame, film, tv en radio, videogames en theater. Zijn getalenteerde toewijding werd overigens buiten België ook gesmaakt in la douce France, Nederland, Duitsland, Zwitserland, la bella Italia, Griekenland, Hongarije, daarboven in

 


vues du studio

Denemarken, Zweden, over la manche in Engeland en Ierland, en zelfs over de Hele Grote Plassen in Japan en de United States of A.

Goed om weten nog: de opnamestudio van Sonic Music is speciaal toegespitst op live opname van akoestische instrumenten en op sync werken met beelden. Ze kan bogen op een Pro-Tools HD3, een Sony DMX-R100 digitale mengtafel, breedbandverkeer en FTP faciliteiten, een rijke waaier echte instrumenten en subliem klinkende software. Voor natjes en droogjes is er de goed voorziene keuken, de gastvrij gevulde ijskast en zelfs -hips- een biertap.